Zdravé mlsání nejen do kamionu

2. února 2017 v 17:26 |  Vaříme s bylinkami nejen do kamionu
Pokud rádi mlsáte a máte pak výčitky svědomí, mám pro vás řešení v podobě domácích chipsů. Jsou zdravější a podstatně levnější než kupované. A zaberou max. 20 minut.


Vezmeme si jakoukoli kořenovou zeleninu a nakrájíme ji na slabé plátky. Kdo chce, může používat ozdobný vlnkovací nůž, díky kterému budou mít Vaše chipsy krásný vlnkovací vzor.

Zeleninu můžete chvíli marinovat ve směsi soli, bylinek, koření, trochou octa (umeocet, balzamikový ocet) a troškou oleje. Poté strčíte do trouby na cca 180 stupňů a pečete zhruba 15 minut - záleží ale také na typu trouby a zelenině, kterou zpracováváme. Musíte to prostě sami uzpůsobit vlastnímu vybavení a chuti. Hotové chipsy by měli být měkké, ohebné a taky by na nich neměla být stopa spáleniny 😁

Já jsem použila červenou řepu, kterou jsem posolila, posypala sušenou petrželkou, kerblíkem, přihodila jsem 1 bobkový list, několik kuliček zeleného pepře (může být i jen černý nebo směs pepřů ), dala cca 1 čajovou lžičku umeocta, trošku jsem to všechno pocmrndala olivovým olejem a promíchala. Nechala jsem chvíli stát, pak jsem postupovala podle návodu výše a výsledek - mňamka😀

Použít můžete mrkev, celer, brambory, pastiňák, dokonce moje kamarádka používá i cibuli. Fantazii se meze nekladou. Pokud chcete ušetřit energii, můžete používat zbytkového tepla po pečení masa na nedělní oběd 😉
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama