Cibulové kroužky v pivním těstíčku s bylinkami

1. května 2016 v 4:22 | Marcela |  Vaříme s bylinkami nejen do kamionu
Honí vás někdy mlsná nebo potřebujete připravit rychle nějaké občerstvení pro návštěvu? Nemáte doma příliš surovin? Nevadí. Cibuli máme doma většinou asi všichni. A právě z té můžete připravit zajímavé občerstvení nejen pro návštěvy, ale i jako mlsání pro sebe.

Budete potřebovat:

Cibuli

Těstíčko:
Mléko, kefír nebo podmáslí
Pivo (lze vynechat, i když v názvu je pivní těstíčko, ne všem pivo chutná)
Sůl
Pepř
Vejce
Oblíbené koření a bylinky ( oregáno, saturejka, estragon, petržel...)
Mouka (já dávám klasickou polohrubou pšeničnou, ale můžete použít i bezlepkovou-pohankovou, kukuřičnou...)

Záměrně neuvádím gramáž - záleží na tom, kolik cibulí chcete použít. Já počítám jednu velkou nebo dvě střední na osobu (samozřejmě je nepravděpodobné, že se vám návštěva, která přijde v osm večer nenapere plnými hrstmi kroužků (ale možná i někdo takový by se našel)). Prostě přizpůsobte počet cibulí charakteru a složení hostů, nezapomínejte zohlednit i čas, ve který návštěvu očekáváte. Zbytek přísad použijte na těstíčko, které by mělo být o něco hustší než těsto na palačinky a mělo by na cibuli dobře držet, přesto přebytek těstíčka by měl ztéct zpět do misky.

Postup je až směšně jednoduchý. Cibuli nakrájíme na silnější kolečka, která pak ještě rozdělíme na jednotlivá kolečka dle vrstev cibule. Každé jednotlivé kolečko omáčíme v těstíčku a smažíme do zlatova.

Můžete podávat samostatně nebo s tatarskou omáčkou či různými dipy.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama